Noutati


Acțiuni socio-educaționale stradale, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, Fundatia Ruhama a organizat vineri, 5 decembrie 2014, împreună cu un grup de tineri voluntari din comunități rurale ale județului Bihor, acțiuni stradale de promovare a voluntariatului utilizând metode nonformale precum flashmob și expoziție vie.

Imagini sunt disponibile pe pagina Facebook www.facebook.com/ Experience-Roma-Realities-with-Ruhama 

Acțiunile socio-educaționale stradale din Oradea au fost coordonate de Ionuț Șerban, student la actorie in cadrul Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj Napoca și Monica Moda, studentă la Facultatea de Drept din Oradea.

Tinerii împreună cu profesori voluntari din școli locale vor organiza de asemenea actiuni in propriile comunitati, exemplu în acest sens este acțiunea tinerilor din Tășad, comuna Drăgești, cu implicarea Prof. Kovacs -Ban Daniel. 

România, alături de alte 15 state, majoritatea din Centrul şi Estul Europei, beneficiază de Granturile SEE - Spațiul Economic European, prin care ţările donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) contribuie la reducerea disparităţilor economice şi consolidarea relaţiilor bilaterale. Fundația Ruhama a accesat fonduri nerambursabile în cadrul proiectului  ”Tineri din România și Norvegia – Promotori ai voluntariatului civic comunitar” cu scopul de a oferi nu numai tinerilor dar și altor persoane oportunitatea de a se implica în acțiuni voluntare.

Proiectul este derulat de Fundația Ruhama din Oradea în parteneriat cu Primăria Orașului Bergen din Norvegia si este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.