Noutati


Octombrie, luna in care se aniverseaza Senectutea!

Octombrie, luna in care se aniverseaza Senectutea!

 

Programele de educatie si ingrijire tipurie pentru copiii romi din satul Telechiu asigurate de Fundatia Ruhama în parteneriat cu Primăria Comunei Țețchea și cu Școala locală, au implicat seniori din județul Bihor în a petrece Ziua Internațională a Vârstnicilor în cadrul Bibliotecii de Jucării. Data de 1 octombrie a fost înscrisă, în 1990 de către ONU,  în calendarul lumii ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice. Într-o atmosferă de sărbătoare și relaxare, vârstnicii din  Oradea –  colaboratori și beneficiari ai Fundației Ruhama – au devenit pentru o zi instructori de joacă pentru copiii de la Telechiu. 

 

Biblioteca de Jucării este unul dintre programele ce se desfășoară în comunitatea de romi din Telechiu, dând copiilor și familiilor acestora posibilitatea de a împrumuta jucării, puzzle-uri, jocuri şi cărţi menite să vină în sprijinul dezvoltării copiilor dar şi în sprijinul învăţării prin joc. Obiectele ce compun biblioteca pot fi împrumutate şi folosite acasă. Într-o anume măsură, biblioteca de jucării creează posibilitatea familiilor extrem de sărace să petreacă timp împreună, părinți și copii, jucându-se. Copiii care au acces la mai multe jucării sunt provocaţi şi stimulaţi din punct de vedere intelectual: li se va dezvoltata imaginația, gândire și creativitatea.  
pentru mai multe informatii puteti accesa link-ul: https://www.facebook.com/pages/Experience-Roma-Realities-with-Ruhama/1672169463007677