Noutati


Finalizarea proiectului “Informat, Instruit, Angajat”

Fundaţia Ruhama prin Centrul CARIERE, în parteneriat cu Universitatea din Oradea prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Fundaţia Casa Minunată şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor a implementat proiectul “Informat, Instruit, Angajat” în perioada 1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2012, proiect finanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane . Activităţile proiectului s-au adresat atât persoanelor aflate în căutarea de loc de muncă, cât şi angajatorilor, toate serviciile oferite fiind gratuite.

 

Obiectivul general al proiectului a fost facilitarea integrării şi menţinerii pe piaţa muncii a şomerilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă din judeţul Bihor, prin utilizarea intensă a măsurilor active dezvoltate prin Centrul CARIERE, determinând astfel creşterea mobilităţii, flexibilităţii şi adaptabilităţii persoanelor pe piaţa muncii şi creşterea ratei de ocupare.

 

Activităţile proiectului s-au adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi şomerilor, mai puţin persoanelor care au fost  încadrate în sistemul de învăţământ (elevi şi studenţi). 88 de persoane au fost angajat, 1100 de persoane au beneficiat de activităţile proiectului, 400 de persoane au beneficiat programe de formare profesională, atât de cursuri de calificare, cât şi de cursuri de scurtă durată.

 Rezultate atinse:

  • Organizarea a 9 ediţii ale Burselor locurilor de munca, atât în municipiul Oradea, cât şi în judeţul Bihor, la care au participat peste 120 de angajatori, care au oferit 1700 de locuri de munca celor peste 1200 de participanţi
  • Organizarea a  12 ediţii ale Forumului Companiilor, în cadrul cărora au avut loc informari, dezbateri tematice pe diverse teme de interes, acţiuni la care au participat 130 de reprezentanţii ai companiilor
  • 183 de persoane au participat la activităţi de tip Job-Club, unde au avut posibilitatea să se informeze asupra metodelor active de căutare a unui job, modului de prezentare la interviu, întocmirea corectă a CV-ului, etc.
  • 200 de absolvenţi de licee şi facultăţi au fost informaţi cu privire la serviciile Centrului CARIERE
  • 50 de tineri au participat la întâlniri pentru stimularea spiritului antreprenorial
  • 88 de persoane şi-au găsit un loc de muncă ca urmare a intervenţiilor personalului Centrului CARIERE
  • Au fost realizate două strategii de ocupare, rezultat al celor două cercetări sociologice
  • Peste 2800 de oferte de locuri de muncă au fost puse la dispoziţia beneficiarilor Centrului CARIERE

Centrul CARIERE a fost înfiinţat în anul 2008, cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană, prin programul PHARE, de către Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Universitatea din Oradea prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor şi GSUB Germania.

Serviciile oferite de Centrul CARIERE se află în continuare la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a angajatorilor.

Adresa Centrului CARIERE, str. Universităţii, nr. 4, program cu publicul: Luni - Vineri, între orele 10.00 – 14.00, telefon: 0259.456.180, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..