Noutati


Copiii din Telechiu la cinema !

Marţi, 22 mai 2012, copiii provenind din comunitatea defavorizată Telechiu, înscriși la grădinița și școala din Telechiu, care frecventează programele educaţionale iniţiate de către Fundaţia Ruhama prin proiectul „A Good Start”, finanţat de către Comisia Europeană, au vizionat filmul Kung Fu Panda, film oferit gratuit de către Cortina Digiplex Oradea. Filmul a fost dublat în limba română.

De-a lungul experienţei acumulate în cei 16 ani de existenţă, am ajuns la concluzia că pentru a produce schimbări substanţiale şi de durată privind incluziunea socială a persoanelor din categorii defavorizate este nevoie de programe socio-educaţionale integrate, adresate atât părinţilor, cât şi copiiilor, iar unul dintre pilonii de bază este educaţia timpurie a copiiilor, adică programe de tip creşă şi grădiniţă.

Creşa şi grădiniţa sunt doi factori importanţi care pot sigura succesul programelor de prevenire a abandonului şcolar. Astfel că începând cu anul 2010,  Fundaţia Ruhama a implementat programe adresate copiiilor preşcolari şi antepreşcolari la Centrul Multifuncţional Telechiu.

Aici si in imagini: http://www.tvs.ro/eveniment/10512-din-colonie-la-cinema.html