Noutati


290 de copii la Scoala de Vara

scoala de vara romi educatie fundatia ruhama oradea bihorFundatia Ruhama a pilotat in acest an, in parteneriat cu scolile locale, programul educational Scoala de Vara in localitatile bihorene Gepiu, Salonta, Vasad, Sannicolau de Munte, Lugasul de Jos, Osorhei, Telechiu, Batar, Sacueni, Gepis, Ciumeghiu si Diosig in perioada 1 iulie - 15 august 2010.

Programul s-a desfaşurat pe parcursul a doua saptamani, in intervalul stabilit, in cadrul scolilor locale si a fost frecventat de 290 de copii, majoritatea de etnie roma. Prin activitatile organizate zilnic timp de patru ore in cadrul Scolii de Vara s-a urmarit - in plus fata de consolidarea cunostintelor de baza de scriere, citire, matematică - cunoasterea de sine a copiilor, dezvoltarea abilitatilor si competentelor sociale si componenta socializatoare. De asemenea, au fost desfasurate activitati de remediere comportamentala si aptitudinala, activitati de socializare precum si activitati de educatie plastica sau jocuri distractive, cu scop educativ indirect. Programul isi propune ca prin aceste masuri sa creasca interesul copiiilor si parintilor acestora pentru scoala si sa previna si sa reduca abandonul scolar.

Beneficiarii programului sunt copii care provin din medii excluse social, copiii care sunt beneficiari ai serviciilor oferite prin Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii, copii care au participat la gradinitele de vara din 2006 si 2007, elevi din clasele II-IV care au intampinat dificultati de invatare.

Finantarea programului Scoala de Vara in cele 12 localitati a fost asigurata de Roma Education Fund, in cadrul proiectului „Centrul Educational pentru Romi. Dezvoltarea si promovarea de Programe educationale incluzive si sustenabile pentru copiii romi prin eforturi comunitare integrate”, program de imbunatatire a accesului la educatie pentru copiii romi din judetul Bihor, implementat de catre Fundatia Ruhama in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Bihor si Universitatea din Oradea - Facultatea de Stiinte Socio-Umane.