Login

Acum pe website

Avem 37 vizitatori și nici un membru online

UEGuvernul Romaniei
Fondul Social European
Instrumente structurale

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Misiune si valori


Despre noi

Viziune

Viziunea Fundatiei Ruhama este sa contribuie pentru o societate echitabila in care oamenii se respecta unii pe altii, duc o viata buna si demna.

 Misiune

Misiunea Fundatiei Ruhama este de a actiona pentru cresterea calitatii vietii persoanelor si comunitatilor care se afla in situatie de risc social.

Profil organizațional:

Fundația Ruhama activează la nivel de comunitate locală creând modele integrate de intervenție pentru rezolvarea unor categorii de probleme cu care se confruntă grupurile țintă asumate, modele pe care le promovează ca soluții viabile spre parteneriate cu autorități publice și organizații private, reușind astfel să extindă aria geografică și numărul beneficiarilor săi. Intervențiile Fundației Ruhama urmăresc să contribuie la scopul esențial al politicilor publice din domeniul social, scop prevăzut de legea asistenței sociale din România, acela ”de a promova, respecta şi garanta drepturile beneficiarilor la o viaţă independentă, împlinită şi demnă, precum şi la facilitarea participării acestora la viaţa socială, economică, politică şi culturală”

Ruhama (un nume ebraic care înseamnă "bunătate, compasiune, răbdare, milă"), a fost ales de fondatori pentru a ilustra cu scopul de a releva caracterul și spiritul empatic față de persoanele care experimentează sărăcia și excluziunea socială.

  

Grupuri ţintă ale organizaţiei:

 • Romi  în risc de excluziune socială
 • Persoane defavorizate pe piaţa muncii
 • Persoane dependente fizic (fie din cauza vârstei, fie din cauza unor boli ce creează dependență în îngrijirea de bază)

 

Valorile organizaţiei

 • Acţionăm cu empatie în munca pentru beneficiarii noștri
 • Acţionăm pentru independenţa şi demnitatea acestora
 • Promovăm respectul şi lucrul în echipă, încurajăm iniţiativele
 • Acţionăm cu realism, corectitudine şi responsabilitate
 • Promovăm respectul pentru oameni şi pentru alegerile lor
 • Credem în parteneriat şi munca în echipă
 • Contribuim la binele comunităţilor în care lucrăm
 • Acţionăm cu responsabilitate pentru generaţiile viitoare

 

Fundatia Ruhama exemplu de bune practici:

1. În competitia „Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania”, edtia 7, organizata de Federatia Forumul Donatorilor din Romania si patronata de Petrom SA, Fundatia Ruhama a castigat  cel mai important premiu al acestui concurs:”Cel mai bun raport anual”.

 


2. In competitia  “Premiile Fundatiei Erste pentru Integrare Sociala 2009”, organizata de Fundatia Erste, Fundatia Ruhama a castigat premiul mentiune, cu proiectul  "Dezvoltarea programelor educationale inclusive si sustenabile pentru copii Roma";


3. In competiția Gala premiilor în educatie, organizata de Fundatia Dinu Patriciu, Fundatia Ruhama a castigat premiul ONG –ul anului, datorita programelor educationale pe care le desfasoara.  
Contacte

Adresa de corespondenta
Fundatia Ruhama
Str. Universitatii, nr. 4 (Campus Facultatea de Stiinte Socio-Umane)
410087 Oradea
Judetul Bihor
Romania
Tel./fax: 004 (0) 259 456 180
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Facebook ID: facebook.com/fundatiaruhama
Twitter ID: www.twitter.com/FundatiaRuhama 
Web:  www.ruhama.ro

Punct de lucru: în clădirile Școlilor partenere din județul Bihor și Sălaj