Servicii de ocupare


In anul 2008 Fundatia Ruhama a infiintat Centrului CARIERE- Centru de orientare, mediere si formare profesionala cu obiectiv principal cresterea ratei de insertie pe piata muncii a persoanelor in cautarea unui loc de munca. Centrul a fost infiintat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Phare, in cadrul proiectului  "CARIERE. Centru de orientare, mediere si formare profesionala pentru Tineri din judetul Bihor", implementat de Fundatia Ruhama in parteneriat cu AJOFM Bihor,  Consiliul Judetean Bihor, Universitatea din Oradea si GSUB Germania.

Serviciile furnizate


Serviciile de ocupare furnizate de Fundatia Ruhama consta in principal in: informare despre piata muncii, consiliere si orientare in cariera, evaluarea psihologica in vederea alcatuirii profilului socio-ocupational, servicii de tip Job Club (sprijin pentru intocmirea unui CV, atitudine la interviu etc.), servicii de mediere a muncii.

Serviciile de informare si consiliere profesionala sunt oferite persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si constau in principal in: furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor, evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale, dezvoltarea abilitatilor si a increderii in sine a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea luarii de catre acestea a deciziei privind propria cariera, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca (prezentarea la interviu, intocmirea unui cv etc.)

Serviciile de mediere si plasare pe piata muncii au rolul de a face legatura intre locurile disponibile pe piata si persoanele care sunt in cautarea unui loc de munca si care au ca scop final angajarea unei persoane, asadar, implicit, ocuparea unui loc de munca. Cererile vin atat din partea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, pentru a identifica oportunitatile de angajare existente, cat si din partea angajatorilor, pentru realizarea selectiei si recrutarii de personal pentru locurile de munca vacante.
Activitatile principale desfasurate in acest sens constau in: inscrierea ca solicitant a persoanei aflate in cautarea unui loc de munca, depistarea locurilor de munca vacante, culegerea de informatii despre aceste locuri de munca, oferirea de informatii despre forta de munca disponibila, analiza functiunilor postului pentru care se doreste angajarea de forta de munca, stabilirea profilului psiho-profesional al persoanei potrivite pentru ocuparea anumitor pozitii in cadrul organizatiei angajatoare, cautarea (in baza de date proprie, si nu numai) si evaluarea complexa (prin realizarea de interviuri si administrarea unor teste profesionale, psihologice si situationale) a candidatilor si recomandarea persoanelor care se incadreaza in profilul psihoprofesional convenit cu angajatorul.


Contacte

Informații si inscrieri la Centrul CARIERE al Fundației Ruhama, situat in Oradea, str. Universitații nr. 4, in incinta Campusului Facultații de Stiinte Socio-Umane, la tel: 0259 456 180.