Forumul Tinerilor Romi

forumul tinerilor romi fundatia ruhama bihor

Forumul Tinerilor Romi (FTR), este un grup informal, constituit din  50 tineri romi și neromi, format in anul 2007, in cadrul Fundației Ruhama – Oradea, Bihor.
Misiunea FTR este promovarea activa a angajamentului civic in randul tinerilor romi și dezvoltarea de competente sociale si de implicare in diverse activitati, actiuni si programe de dezvoltare comunitara a tinerilor romi si a prietenilor neromi ai acestora. Principalul motiv pentru care a luat ființa Forumul Tinerilor Romi este acela de a promova noi modele de contributie la asumarea identitatii tinerilor prin impartasirea propriilor experiente de viata. Tinerii romi sunt puternic incurajati sa participe la activitatile Forumului impreuna cu prietenii lor neromi (romani și maghiari), pentru a invata astfel sa depaseasca impreuna stereotipurile si prejudecatile generate de diferentele interetnice.
Proiectul de fata isi propune sa contribuie la capacitarea si dezvoltarea de abilitati, cunostinte, informati in randul tinerilor cu scopul de a influenta deciziile luate la nivel local cu privire la comunitatile din care provin, sporind astfel cresterea stimei de sine in randul propriilor familii, vecini, comunitatea roma, iar pe de alta parte, pentru a se constitui intr-un partener credibil in relatia cu APL, in demersurile de accelerare a procesului administrativ local de imbunatatire a situatiei comunitatilor de romi carora le apartin.