Proiect nou PROGRESSIO

Fundatia Ruhama implementeaza proiectul PROGRESSIO – Un proiect in sprijinul economiei sociale, proiect in parteneriat cu Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” si cu SC IPA SA. Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea economiei sociale in regiunile Nord Vest si Sud Vest Oltenia, ceea ce va contribui implicit la crearea de noi locuri de munca si la dezvoltarea serviciilor locale din regiunile de implementare. Proiectul „PROGRESSIO –Un proiect in sprijinul economiei sociale” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Cod SMIS 2014+:127419.

 

PROGRESSIO subscrie directiilor de actiune ale Apelului de proiecte POCU “ Sprijin pentru infiintarea de intreprinderi sociale“, si anume promovarea si dezvoltarea de activitati, pentru a sprijini intreprinderile sociale, cu accente pe intreprinderile sociale rurale. Proiectul contine activitati specifice pentru infiintarea si dezvoltarea unui nr. de 30 structuri de economie sociala (din care 15 intreprinderi rurale), in regiunile Sud Vest Oltenia si Nord Vest si consolidarea capacitatilor, competentelor si cunostintelor pentru fondatorii si/sau angajatii acestora. In acelasi timp, proiectul asigura asistenta necesara crearii si mentinerii a 87 noi locuri de munca, promovand activ integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii, si asigurand totodata asistenta specializata si individualizata fiecarei structuri infiintate.

Grupul tinta al proiectului este constituit din 200 de persoane care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale in judetele de implementare ale proiectului. Aceste persoane vor urma un curs de Manager Intreprindere sociala (cod COR 112036), urmat de o competitie a planurilor de afaceri pentru infiintarea interprinderilor sociale. Planurile castigatoare vor beneficia de sprijin financiar si consultanta pentru infiintarea acestor intreprinderi sociale.